De Torenkamer Konrad Koselleck

ma 19 jun 2017

Bandleider en arrangeur

Over Konrad

Konrad Koselleck is bandleider en arrangeur. Hij studeerde jazzpiano aan het Hilversumse Conservatorium en arrangeur/componist lichte muziek aan het Conservatorium in Amsterdam en staat bekend als een van de toparrangeurs in Nederland. In zijn fijnzinnige aanpak doorklinken enthousiasme, humor, grenzeloos vakmanschap en een groot gevoel voor entertainment. Maatschappelijke betrokkenheid en historisch besef zijn belangrijke uitgangspunten in zijn werk.

http://www.konradkoselle.datact.nl/

Torenkamerplan

100 Jaar Aardappeloproer: Hoe de vrouwen het heft zelf in handen namen

Op zondag 2 juli geef ik met de Konrad Koselleck Big Band, Vincent Bijlo en Ellen ten Damme een openluchtconcert in het Amsterdams Museum. Vincent Bijlo kijkt terug op 100 jaar Aardappeloproer; een oproer dat de stad Amsterdam diep verscheurde.

Nederland was toen wel neutraal maar veel Amsterdammers leden honger. Voedsel was op de bon en begin 1917 was er in de stad geen aardappel meer te krijgen. Ik vertel graag verhalen met muziek. Het Aardappeloproer is een speciaal thema in de Big Band concertreeks ‘The Concert to End All Wars’. In deze reeks wordt het verband van de conflicten van het 20e eeuw tot vandaag onder de loep genomen.

Mijn idee is het om de honger, onvrede en onrust van toen te verklanken tijdens mijn verblijf in De Torenkamer. Misschien komt er zelf percussie op een broodtrom bij zo als die tijdens de demonstraties gebruikt zijn. Koper zal een centrale rol spelen. Waarschijnlijk komt er tekst van Vincent Bijlo overheen. Hij zal er sowieso op vrijdag 23 juni in de uitzending erbij zijn.