Renée van den Kerkhof

ma 11 dec 2017

Renée neemt deze week verschillende potloden, stiften en penselen in de hand om cartoons te creëeren.

Bio

Renée van den Kerkhof (1991) is illustrator. Het meeste van haar werk is toegepast en staat in dienst van beeldvorming. Niet alleen als letterlijk visualiseren, maar ook op een meer figuurlijke manier: het mentale proces waarbij de kijker/lezer nadenkt en een eigen mening over iets formuleert. Beeldmakers kunnen naar haar mening een grote rol spelen bij maatschappelijke debatten, omdat zij bepalen hoe mensen iets zien en ervaren. Door bijvoorbeeld relevante maar complexe informatie te verbeelden of op een grappige manier kwesties aan de kaak te stellen draagt ze graag haar steentje bij. Het liefst tekent ze dan ook voor organisaties die middenin de samenleving staan en daaraan willen bijdragen. Thema’s als exclusiviteit en duurzaamheid liggen haar nauw aan het hart. Renée tekent o.a. voor een aantal vakbonden, de PvdA, diverse gemeentes en het AD. Renée studeerde aan het Sint Joost, de kunstacademie in Breda (afgestudeerd in 2015), en behaalde daarvoor haar bachelor Literatuurwetenschap aan de Universiteit Leiden.

Mocht je deze week nou opmerkelijke nieuwsberichten tegenkomen dan kan je deze mailen naar torenkamer@avrotros.nl en wie weet werkt Renée dit onderwerp uit tot een cartoon.

Torenkamerplan

Tijdens haar week in de Torenkamer zal Renée werken aan een verzameling cartoons. Iets wat ze ontzettend graag doet, maar waar ze vanwege allerlei projecten vaak niet aan toe komt. Renée trekt zich fysiek terug op een rustige werkplek, om zich te kunnen bemoeien met de samenleving.
Voor deze cartoons neemt ze actuele onderwerpen als uitgangspunt. Mocht je deze week nou opmerkelijke nieuwsberichten tegenkomen dan kan je deze mailen naar torenkamer@avrotros.nl en wie weet werkt Renée dit onderwerp uit tot een cartoon.
Daarbij neemt ze de experimentele ruimte die dagen in de Torenkamer bieden, om diverse materialen uit te kunnen proberen en een eigen cartoon-stijl te verkennen.

Check haar site hier.