Mireille Geus

ma 16 okt 2017

Mireille Geus gaat haar eigen jeugd gebruiken als inspiratie

Bio

Mireille Geus (1964) is schrijfster en schreef ruim 25 boeken voor kinderen, twee boeken over de kunst van het schrijven en een roman voor volwassenen uitgegeven door uitgeverij Nieuw Amsterdam. Jarenlang gaf ze les bij Schrijversvakschool Amsterdam en nu heeft ze een privé praktijk als schrijfcoach waarin ze mensen helpt op weg naar hun debuut.

Ze won tweemaal een vlag en wimpel voor haar werk en eenmaal een Gouden Griffel voor het boek Big. Haar kinderboeken zijn uitgekomen in Spanje, Duitsland, Japan, Amerika, Litouwen en Korea.

Voor haar tweede roman voor volwassenen wil ze iets doen wat ze nog niet eerder deed: haar eigen jeugd gebruiken als inspiratie. Tot nu toe gebruikte ze haar fantasie en het opgroeien van haar kinderen om te schrijven.

Torenkamerplan

“Na 25 kinderboeken, een Gouden Griffel, vertaald werk, twee boeken over de kunst van het schrijven en één roman voor volwassenen, wil ik tijdens mijn week in de Torenkamer op zoek gaan naar mezelf als kind en mijn jeugdherinneringen noteren voor een volwassen publiek.”

“Tijdens deze week ga ik wandelen langs de plekken van mijn jeugd, feitelijk en in mijn hoofd. Ik ga naar mijn geboortehuis in de Zocherstraat, naar daar waar ik met vriendinnen speelde, naar de plek waar ik op de August Allebe basisschool zat op de derde Kostverlorenkade, naar waar mijn moeder bij bakker Hendriks op de Overtoom lekkere taart en koeken kocht, de plek waar ze naar de kapper ging en naar het Andreas ziekenhuis waar mijn moeder heel veel in lag.”

“Ik wil terug naar het gevoel van hoe ik op de Havo Zocherstraat, jaren na de dood van mijn moeder, met mijn ziel onder de arm in diezelfde buurt rond hing, in het Vondelpark en merkte dat de sfeer in het park op sommige plekken, donker en melancholisch, samenviel met mijn gevoelsleven, wat troost bood. Daar ga ik heen én over schrijven. Het is nodig voor de roman die ik schrijf.”

Aan het einde van de week hoop ik een heleboel vergeten herinneringen te hebben opgehaald die ik gestileerd kan gebruiken voor mijn roman.