Marleen Kappe

wo 14 feb 2018

Marleen Kappe houdt zich deze week bezig met het onderzoeken van haar tekeningen en installaties.

Even voorstellen

Marleen Kappe is beeldend kunstenaar. In haar werk, dat bestaat uit (ruimtelijke) tekeningen en installaties, gaan twee- en driedimensionale elementen in elkaar over. Ze tekent en bouwt architectonisch aandoende ruimtes, mechanische constructies en semi-abstracte omgevingen, soms met mensen er doorheen dwalend, waarin ze reageert op de veranderende landschappen van onze moderne samenleving. Haar werken zijn momentopnamen, ‘stills’ van een beweging; een groeiproces, ontwikkeling of juist een kanteling.

Marleen Kappe studeerde beeldhouwen aan de AKI, ArtEZ in Enschede. Inmiddels woont ze al weer enige jaren in Amsterdam.

Met haar werk exposeert ze in musea, kunstinstellingen en galeries. Naast haar eigen projecten, is ze ook bezig met het opzetten van samenwerkingsverbanden met andere kunstenaars.

Torenkamerplan


Mijn tekeningen en installaties vormen steeds meer een geheel, in de Torenkamer wil ik dit proces verder onderzoeken. Onder andere door lijnstructuren, die in mijn tekeningen beginnen, driedimensionaal door te trekken de ruimte in.

“De beelden en constructies die deze week ontstaan zal ik verwerken in installaties die ik vanaf eind februari zal laten zien in etalages in de Zeeheldenbuurt in Amsterdam, een project van Frans van Tartwijk en Stichting Kunsttraject 6.”