Isabelle Roskam

ma 2 okt 2017

Isabelle Roskam is schilder en doet dat vooral abstract-expressionistisch.

Isabelle Roskam (1984) schildert abstract-expressionistisch. Met grove kwaststreken, felle kleuren en een explosieve manier van werken neemt ze je weg van vaststaande kaders. Haar fascinatie voor de onuitgesproken interactie tussen mensen en de subjectieve waarneming van de realiteit legt ze vast met pastelkleuren en scherpe lijnen.

Roskam draait inmiddels al wat jaren mee als kunstenaar. Ze begon haar carrière vanuit het ambacht van glas in lood en gesmolten glas. In 2011 exposeerde ze al een collectie schilderijen en glazen objecten onder de titel ‘Flying Solo’. Ook zijn er in Nederland diverse door haar ontworpen monumentale werken te zien, waaronder een stalen constructie met gesmolten glas op de rotonde in Oisterwijk. Sinds twee jaar woont Isabelle Roskam in Amsterdam en besteed ze al haar tijd en energie in het maken van nieuwe werken. Dit werpt z’n vruchten af. In korte tijd heeft ze al heel wat hoogtepunten beleefd met diversie exposities en samenwerkingen.

Torenkamerplan

Een week in de torenkamer: 5 dagen, 24 uur per dag en in totaal meer dan 6500 minuten. Wat doet deze bewuste tijdsbeleving met mijn creatieve geest? Ik ben gefascineerd door tijd. In gesprekken die we voeren en momenten die we dagelijks beleven schakelen we continue tussen het heden, het verleden en de toekomst. Deze manier van tijdreizen boeit mij. Maar in dat geval gaat het om de interactie tussen personen. Graag zou ik de uitdaging aangaan om een week lang deze interactie met andere los te laten en de impact van het ontbreken van tijdswaarde alleen te ervaren.

Persoonlijk heb ik niet een sterk natuurlijk bioritme en slaap ik van jongs af aan heel weinig. Ik heb hierdoor tijd altijd al op een andere manier ervaren en heb ik van nature niet het ritme van mijn omgeving. Om me een week lang op te sluiten in de Torenkamer kan ik mijn geest de ultieme vrijheid geven om nieuwe creatieve zones te ontdekken. Geen vaste momenten die mijn ritme bepalen, geen interactie die tijd een waarde geven. Eindeloosheid gekaderd in een week, ik ben nieuwsgierig!