Hugo Naber

ma 21 aug 2017

Gaat deze week werken aan het script voor zijn nieuwe korte Film 'Finnmark' gebaseerd op het gelijknamige verhaal van Frode Grytten (Noorwegen).

Hugo Naber is art director, filmmaker en sinds 2014 samen met zijn vrouw fotografe Krista van der Niet verantwoordelijk voor de visuele campagnes en identiteit van Toneelgroep Oostpool. Hij behaalde zijn Bachelor of Design aan de Gerrit Rietveld Academie te Amsterdam. In de zomer van 2017 komt zijn korte film The Dog lies Buried uit, naar een kort verhaal van Kjel Askildsen. Hij is naast de adaptatie van het toneelstuk KISSINGER (Bo Tarenskeen en Joost de Vries) bezig met het bewerken van twee romans van Frode Grytten tot scenario (Finnmark en De Razende Rivier).

Torenkamerplan

Tijdens mijn torenkamerverblijf werk ik aan het script voor mijn nieuwe korte Film ‘Finnmark’ gebaseerd op het gelijknamige verhaal van Frode Grytten (Noorwegen). Ik heb de rechten verkregen van dit verhaal uit zijn bundel ” The Man No One Needs” (tevens de beste filmtitel ever) en ben met de research begonnen. Het fictieve hoofdpersonage van ‘Finnmark’ is los gebaseerd op het handelen en de persoon Anders Breivik.

Woensdagochtend heb ik een gesprek met journalist Luuk Mulder over het proces tegen Breivik, dat hij als correspondent in Noorwegen jarenlang op de voet volgde. En op donderdag maak ik een wandeling in het Vondelpark met psychiater Arjan Schröder, met hem praat ik over zogenaamde ‘lone wolves’ in de filmgeschiedenis.

Ik eindig mijn 5 dagen in de Torenkamer met een voordracht van een geschreven scène uit ‘Finnmark’ door regisseur en acteur Bo Tarenskeen, met wie ik momenteel crowdfund via cinecrowd voor onze gezamenlijke film ‘Kissinger The Last Hurrah’. Mijn doel is om tijdens mijn Torenkamer-verblijf het proces en onderzoek naar het script te starten.