VR Night: A Step Forward

di 30 mei 2017

De VR Night is woensdag 7 juni van 19:00 tot 23:00.

WeMakeVR, AVROTROS en VondelCS presenteren het VR-project Circus Noël, in samenwerking met Hogeschool van Amsterdam. Samen met drie afstudeerstudenten is er de afgelopen maanden gewerkt aan een technisch hoogtepunt dat we graag willen presenteren!

De VR-beleving is voortgekomen uit de gelijknamige AVROTROS kinderserie die vanaf December zal worden uitgezonden en wordt geproduceerd door Phantavision. In deze serie spelen Tonie en Victor de hoofdrol. Tonie wordt als zoon van de circusdirecteur aangekondigd als nieuw koorddanstalent voor de grote kerstshow. Iedereen kijkt hier ontzettend naar uit, maar Tonie is bang om bovenop het koord te staan en durft dit niet aan zijn familie toe te geven. Gelukkig ontmoet hij Victor die wel dit talent blijkt te hebben en hem naar de show toe begeleidt.

In de VR-installatie neemt de gebruiker plaats bovenop het koord en ervaart met de HTC Vive headset op hoe het is om over het koord te lopen terwijl de circusartiesten hun act oefenen beneden in de piste. Het is de allereerste VR ervaring waarbij je kan lopen door een gefilmde omgeving, en daarmee een wereldprimeur. We willen deze nieuwe techniek graag aan jullie laten zien, uitleggen en laten ervaren.

Programma:

19.00 – 19.30: Deuren geopend

19.30 – 20.00: Presentatie van Avinash Changa (WeMakeVR) – Intro VR & Project Circus Noël

20.00 – 20.30: Demo’s!

20.30 – 20.45: Presentatie van Mylene Verdurmen (AVROTROS) –Verband tussen TV series & VR

20.45 – 21.00: Q&A met afgestudeerde studenten

21.00 – 23.00: Borrel / VR-demos

Het evenement is gratis, maar reserveer wel alvast je kaartje!