VR Circus Noël

di 30 mei 2017

Het VR Circus Noël is woensdag 7 juni van 14:00 tot 18:00.

Tijdens VR Circus Noël ga je ervaren hoe het is om koord te dansen in een levensecht circus!

WeMakeVR, AVROTROS en VondelCS presenteren het VR-project Circus Noël, in samenwerking met Hogeschool van Amsterdam. Samen met drie afstudeerstudenten is er de afgelopen maanden gewerkt aan een technisch hoogtepunt die ze graag willen presenteren!

In de VR-installatie kruip je in de huid van Tonie, en ervaar je hoe het is om over het koord te lopen. Leef mee met de hoofdpersoon zoals dat nog nooit eerder kon en laat je niet afleiden door de circusartiesten die onder je aan het oefenen zijn! Het is de allereerste VR ervaring waarbij je kan lopen door een fotorealistische omgeving, en daarmee een wereldprimeur. Zó echt, pas op dat je niet valt… Durf jij het aan?

Kinderserie Circus Noël

De VR-beleving is gekoppeld aan een gelijknamige AVROTROS kinderserie die vanaf December zal worden uitgezonden en wordt geproduceerd door Phantavision. In deze serie spelen Tonie en Victor de hoofdrol. Tonie wordt als zoon van de circusdirecteur aangekondigd als nieuw koorddanstalent voor de grote kerstshow. Iedereen kijkt hier ontzettend naar uit, maar Tonie is bang om bovenop het koord te staan en durft dit niet aan zijn familie toe te geven. Gelukkig ontmoet hij Victor die wel dit talent blijkt te hebben en hem naar de show toe begeleidt.

Programma

De hele middag is het voor iedereen mogelijk zelf de VR koorddansact uit te proberen. Voor de pers en geïnteresseerden zijn vanaf 16.00 uur twee presentaties over het ontstaan en de uitvoering van dit project. Mylene Verdurmen, Hoofd Drama bij de AVROTROS, vertelt over haar rol en beweegredenen om VR aan de tv-serie Circus Noël te koppelen. Ook Avinash Changa, CEO van WeMakeVR, komt aan het woord. Hij doet een korte introductie over VR in het algemeen en uitdagingen van dit specifieke project. Daarbij kunnen de makers zelf, drie afstudeerstudenten van de Hogeschool van Amsterdam, natuurlijk niet ontbreken. Zij delen hun ervaringen en beantwoorden vragen vanuit de zaal.

Grote zaal

14:00 – 18.00: VR koorddansact, alle kinderen welkom (en hun ouders natuurlijk)

Kleine zaal (voor pers en geïnteresseerden)

16.00 – 16.15: Presentatie Avinash Changa (WeMakeVR) – Introductie Project Circus Noël

16:15 – 16.30: Presentatie Mylene Verdurmen (AVROTROS) – Koppeling tussen TV-serie en VR-ervaring

Het evenement is gratis, maar reserveer wel even je kaartje!