Vondel College: Alles over YouTube

do 6 apr 2017

De eerste editie van Vondel College

YouTube heeft wereldwijd meer dan één miljard gebruikers. Per uur wordt er 300 uur aan video’s online gezet en worden er eindeloos veel nieuwe kanalen aangemaakt door vloggers en YouTubers. Binnen 2,5 uur hebben vier aanstormende YouTubers en vier mediaspecialisten vol enthousiasme een college gegeven over YouTube.

Wat maakt YouTube nou anders dan andere mediaplatforms, hoe word je succesvol op YouTube en wat is nou het verschil tussen een vlogger en een YouTuber?

YouTubers Nienke Plas, Koen Brouwer, Carré Albers en Bradley Braafhart vertelde over hun ervaringen. Daarnaast gaven socialmediaspecialist Jasper Janssen (AT5), Avinash Changa (WeMakeVR), Chantal Antonides (AVROTROS) en Zoë van Walsum (AVROTROS) duidelijke tips and tricks om zelf aan de slag te gaan.

Alles over YouTube was een samenwerking tussen MediaBites en het nieuwe programma van VondelCS: Vondel College. MediaBites Amsterdam is fris, vernieuwend en toont ‘Amsterdamse brutaliteit’ in het op de kaart zetten van jong talent, innovatie en technologie in de media. Tijdens Vondel College word je binnen twee en een half uur tijd op een toegankelijke en interactieve manier op de hoogte gebracht van de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van Media en Cultuur.

Meer foto’s zien? Bekijk ze hier!