Sizoo Brothers

do 1 jun 2017

De eerste keer dat zij meerdere werken offline tentoonstellen.

De Amsterdamse broers Bastiaan (19), Bob (17) en Willem Sizoo (17) zijn al enige tijd bezig de wereld te veroveren via Instagram. Bij elkaar hebben zij bijna 300.000 volgers. Voor VondelCS, waar de Sizoo Brothers vanaf 6 juni exposeren, hebben ze zelf twaalf foto’s geselecteerd.

De expositie in VondelCS is voor de Sizoo Brothers uniek, omdat dit de eerste keer is dat zij meerdere werken offline tentoonstellen. De 12 foto’s zijn door Bastiaan, Bob en Willem zelf geselecteerd en zijn afkomstig van hun Instagram accounts. Samen vormen de werken een prachtige expositie.

Het begon allemaal met foto’s van de natuur. De Achterhoek waar zij op dat moment woonden diende als speeltuin voor de broers, hier experimenteerden zij met de beginselen van fotografie. Na twee jaar werden zijn benaderd door Instagram. Het artikel dat hier uit voortkwam zorgde voor een kickstart van hun Instagram carrière.

‘In het begin schoten wij de mistige plaatjes en misschien de clichés, daarna hebben steeds meer onze eigen stijl ontwikkeld. Wij zijn alle drie verhuisd naar Amsterdam, wij komen nu in aanraking met de stad en schieten minder natuur’, vertelt Bob.

De expositie is t/m zondag 18 juni elke dag van de week vanaf 9.30 uur gratis te bezichtigen.