#GLITZIEGAL door Amanda van Effrink

ma 16 okt 2017

'When in doubt, always add some glitter baby. You are magic!’

#GLITZIEGAL

Met deze #GLITZIEGAL expositie wil Amanda van Effrink dat de wereld #GLITZIEGAL beter leert kennen. Stap haar wereld vol met roze, glitter, fluff en kunst in VondelCS binnen. Haar wereld is jouw wereld. Positief, jezelf durven zijn en laten zien wat je denkt, staan hier voor op. En zoals ze altijd zegt: ‘When in doubt, always add some glitter baby. You are magic!  De expositie is te zien van 13 oktober t/m 8 november.

Amanda van Effrink (geboren 29 maart 1991, Amersfoort) is een Nederlandse überstylist, illustrator, designer, personal shopper, instagram-influencer en vooral bekend om haar roze, uitgesproken glitzie outfits.

Amanda van Effrink

Als klein meisje was het al duidelijk dat Amanda creatief is met een grote fantasiewereld. Schilderen en tekenen deed ze aan één stuk door en met dat tekentalent won ze ook vaak prijzen. Kleding ontwerpen heeft ze niet van een vreemde. Haar oma zat altijd achter de naaimachine en van haar leerde ze al veel over mode en gevoel voor een eigen stijl ontwikkelen. Nadat Amanda haar havodiploma haalde ging ze naar Akademie Vogue in Amsterdam. (2009-2012) Hier studeerde zij cum laude af als mode & media stylist en kwam zij terecht bij Fashionchick. Tot heden werkt ze daar nog steeds als stylist, designer en YouTube Queen. Ook heeft al verschillende tv-programma’s op haar naam staan als stylist bij Net5, auto’s ontworpen met Toyota en Opel, is actief op YouTube en heeft al verschillende schoenen, tassen en kleding collecties gecreëerd met o.a. Sacha Shoes, Fabienne Chapot en Modemusthaves.com.

Illustraties

Haar illustratie talent was al bekend bij Fashionchick, maar werd pas echt ontdekt toen een groot modemagazine haar vroeg om de cover te illustreren. Daar is #GLITZIEGAL uit ontstaan. Sinds die tijd heeft ze gewerkt met Ted Baker, Kiehl’s, Moet & Chandon, Cosmo GIRL!, Zalando, TOMS, Rado, Seiko, Friends of the Brands, de Bijenkorf, Zinzi, Rob Peetom en Swatch voor illustratie campagnes..

Enjoy the first #GLITZIEGAL experience!