Fatima Essahsah

ma 26 dec 2016

In het mediacafé van VondelCS is van maandag 26 december tot maandag 23 januari de expositie van Fatima Essahsah te zien.

Al sinds kleins af aan is het altijd Fatima’s droom geweest om  ondernemer te worden. Nadat ze was afgestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam met de studie Cultural Studies, ging ze verder als evenementenproducer voor verschillende hotspots in Amsterdam. Hieruit is FANZ Productions ontstaan. FANZ Productions specialiseert zich in ontwikkeling, participatie en ondernemerschap. Momenteel is FANZ Productions een bekende naam in de mode en kunst industrie.

Fatima maakt van haar hobby haar werk. Ze ontwerpt authentieke sieraden voor STONES STORIES sinds 2013.

Ze deed een cursus in Culturele Antropologie zodat ze onderzoek kon doen naar de oude Amazigh cultuur. Geïnspireerd door de Berber geschiedenis leidde dit tot een nieuwe collectie sieraden. STONES STORIES dankt haar naam aan de eeuwenoude traditie van het verhalen vertellen die in het hart van deze  cultuur ligt. De sieradencollectie is dan ook meer dan een verzameling juwelen: het houdt een levend eerbetoon aan de oude traditie van het verhalen vertellen.