UITVERKOCHT – Workshop Camera, Licht en Geluid

14 mei 2018

17:00 - 19:00

Leer binnen twee uur de basics van camera, licht en geluid!

Tijdens onze videomaand organiseren wij, in plaats van ons maandelijkse Vondel College, een serie workshops. Op 14 mei is de eerste workshop uit deze serie: de workshop camera, licht en geluid. Tijdens deze workshop leer je de basisregels van het filmen. Veel ‘o ja natuurlijk’ en ‘nooit aan gedacht’-leermomenten waardoor je jouw eigen video’s nóg beter kunt maken.

De workshop wordt gegeven door Jan Wich. Jan Wich heeft een achtergrond als camera-assistent bij speelfilms en commercials. Daarnaast was hij cameraman bij enkele kleine speelfilms en drama-producties. Op dit moment werkt Jan met name voor een aantal Nederlandse en buitenlandse nieuws- en actualiteitenprogramma’s. Ook documentaires, zoals Digna Sinke’s ‘Bewaren – of hoe te leven’, dat nu in de theaters draait.

In dit werk komt het aan op het snel inschatten van de visuele mogelijkheden op welke locatie dan ook. Werken met de middelen die voorhanden zijn is van belang.
Jan neemt zijn rugzakje mee waarin een aantal essentiële materialen en gereedschappen zitten.


Op een heldere manier legt Jan uit hoe je een goede DIY-video maakt en vertelt hij ook waarom hij onder de stoel in zijn auto altijd een stuk landbouwplastic heeft liggen en een IKEA douchegordijn.

Eerst krijg je een kort college waarin alle basistechnieken van camera en geluid worden behandeld. Daarna ga je onder Jans begeleiding zelf aan de slag en krijg je feedback: Heb je goed rekening gehouden met de lichtval, klopt het kader, heb je genoeg snijshots, staat het geluid er goed op etc.? Ook kan Jan je tips geven over de apparatuur (meenemen mag!) en hoe je ermee moet omgaan. Kortom, de perfecte workshop voor iedereen die wilt beginnen of zijn of haar video’s nog beter wil maken.

Kaarten

Let op: Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar!

Studenten: € 10,-
Voorverkoop: € 15,-
Deurverkoop: € 20,-

Soldout