Wonder Wednesday – Democracy by Design

28 februari 2018

19:00 - 21:00

Tijdens het evenement deelt een spreker zijn/haar toekomstvisie over een specifiek onderwerp.

Wonder Wednesday: elke laatste woensdagavond van de maand wordt er minimaal 1 spreker uitgenodigd om op een bepaald domein zijn toekomstvisie te delen voor discussie.

Dit keer staan we stil bij de toenemende digitalisering van onze omgeving. Steeds meer sensoren worden in de publieke ruimte geplaatst. Hierbij wordt data verzameld die gebruikt wordt om ‘het systeem’ goedkoper, efficiënter en betrouwbaarder te maken.

Achter de schermen bepalen algoritmes op basis van deze data welke producten & diensten jij onder welke voorwaarden aangeboden krijgt. Algoritmes die niet transparant zijn en onze democratische waarden dus kunnen aantasten.

Na een korte inleiding op deze ontwikkelingen door Manon den Dunnen, zal Merel Noorman het programma Democracy by Design introduceren. Binnen dit programma, dat loopt bij het AMS-Institute, wordt een raamwerk ontwikkeld waarmee de democratische waarden in het besluitvormingsproces geborgd kunnen worden.

Vanaf 16:00 uur is er een host aanwezig, dus kom vooral eerder om samen nieuwe technologie te ontdekken en ervaringen te delen. De lezing(en) starten meestal rond 19:00 uur! Zoals gebruikelijk op de WonderWednesdays is er daarna weer alle ruimte voor discussie en verdieping op het onderwerp!

Bijwonen