Vrouw & Media

16 mei 2018

19:30 - 22:00

Talkshow: De Politieke Primeur

Vrouw & Media is een netwerk voor vrouwen in de journalistiek. Zo willen ze vrouwelijke journalisten met elkaar in contact brengen, zodat ze elkaar vooruit kunnen helpen. Een aantal keer per jaar organiseren ze netwerkbijeenkomsten en deze keer een Talkshow: De Politieke Primeur in VondelCS!

Een politieke primeur staat garant voor vuurwerk in Den Haag. Dat weten Natalie Righton (de Volkskrant), Kim van Keken (Follow the Money), Nikki Sterkenburg (Elsevier Weekblad) en Marleen de Rooy (NOS Nieuws) als geen ander. Zij kennen het klappen van de zweep: deze vier verslaggevers wisten onlangs met een politieke primeur behoorlijk wat teweeg te brengen. Hun scoop leidde direct, al dan niet indirect, tot het aftreden van Halbe Zijlstra, Henry Keizer en antiradicaliseringsambtenaar Saadia ait-Taleb.

Tijdens deze talkshow Politieke Primeur duiken we dieper in de wereld van primeurs. Hoe kwamen deze journalisten het nieuws op het spoor, wat is de nasleep geweest en in hoeverre maakt zo’n primeur impact op je journalistieke carrière? De presentatie is in handen van Willemijn Veenhoven, presentatrice van De Nieuws BV op NPO Radio 1.

Tickets

Early Bird (op=op): €10
Reguliere tickets: €15
Het ticket is inclusief één gratis consumptie na afloop.

 

Bijwonen