Vondel LAB

29 januari 2018

20:00 - 21:00

Heet van de naald, vers van de pers, nooit eerder vertoond.

Vondel LAB is het platform waar jullie – het publiek – kennis maken met de Artist in Residence van VondelCS. Zij laten tijdens dit evenement soms ruw, ongepolijst, experimenteel werk, en soms geïmproviseerd werk zien. Ook zullen zij samen werken om tot mooie nieuwe creaties te komen.

Twee keer per jaar, heet van de naald, vers van de pers, nooit eerder vertoond. Poëzie, gesproken woord en muziekoptreden het komt allemaal voorbij tijdens Vondel LAB! 

Op 29 januari vindt er weer een nieuwe editie van Vondel LAB plaats. Tijdens deze avond word je meegesleept door muziek en betoverd door woorden. De Artist in Residence van VondelCS werken tijdens deze avond samen en hierdoor ontstaan er prachtige combinaties.

Line up

Dudok Kwartet

Het Dudok Quartet Amsterdam is een van de meest veelzijdige en aansprekende strijkkwartetten van dit moment.

Met openhartig en bezield spel delen we de kern van de muziek met luisteraars over de hele wereld. We laten zien én horen dat de muziek die wij spelen niet oud of nieuw is, maar altijd weer muziek van nu. Muziek die gehoord moet worden. Muziek die ontroert, ontregelt en een onuitwisbare indruk maakt. Met onze muziek gaan we in dialoog met het publiek, in concertzalen, op scholen, op festivals, en ook online.

Xavi Torres

Pianist Xavi Torres is een van de meest voortreffelijke muzikanten uit de Spaanse en Europese scene.

Hij begon piano te spelen dankzij zijn oudere zus en vond al snel een instrument om zichzelf uit te drukken, en het was een toevluchtsoord voor de buitenwereld. Na enkele jaren, en toch de klassieke opleiding gedaan te hebben, bracht de aantrekkingskracht voor jazz en geïmproviseerde muziek hem ertoe een bachelor in de jazzpiano te studeren in ESMUC, Barcelona. Eenmaal in Amsterdam rondde hij de Jazz Master and Classical Bachelor af aan het Conservatorium van Amsterdam.

Joya Mooi

De naam Joya Mooi (1990) is al mooi op zichzelf en het klinkt veelbelovend als je de Nederlandse betekenis van het woord ‘Mooi’ begrijpt.

Joya heeft veel muzikale gezichten die allemaal worden gekenmerkt door haar achtergrond als conservatorium-getrainde jazzmuzikant en haar interesse in hedendaagse muziek. Ze schrijft en zingt haar eigen muziek en bracht eerder de albums Hard Melk (2010) en Crystal Growth (2013) uit.Onlangs bracht ze de EP The Waiting Room uit in samenwerking met producer FRANCE, haar eerste full-length project sinds 2013.

Gershwin Bonevacia

Gershwin Bonevacia is een ambitieuze en gedreven artiest met een grote hoeveelheid talent. Hij is een dichter, spreker en schrijver.

In 2013 wint Gershwin Bonevacia zijn eerste literatuurprijs ‘’Lettertype’’. Daar begint zijn carrière. Na een aantal literatuurprijzen te hebben gewonnen, is Gershwin Bonevacia thans uitgegroeid tot een echte woordkunstenaar. Inmiddels verzorgt Gershwin Bonevacia voordrachten voor organisaties als VPRO, NOSop3, de Erasmus Universiteit tot aan Google Inc., Bureau Jeugdzorg en ABN AMBRO. Het entertainen, inspireren en motiveren van mensen voeren de boventoon. Hijzelf en zijn werk worden vaak omschreven als observator. Zijn visie is jongeren bewust te maken van de kracht van woorden. In 2017 debuteert hij met zijn eerste dichtbundel genaamd “Ik heb een fiets gekocht.”


Gershwin Bonevacia presenteert tevens ook de avond. 

Kaarten

De entree voor deze avond is slechts vijf euro, in ruil daarvoor willen wij jullie ongezouten mening. Dus geen euro power, maar brain power. Kortom kom met je kritische, lieve, opbouwende vrienden naar VondelCS en help onze Artist in Residence de voorstelling (zo mogelijk) nóg beter te maken. Jullie kunnen op jullie beurt natuurlijk met de eer strijken als ze definitief doorbreken…

Bijwonen