Openbare repetitie Dudok Kwartet

25 oktober 2017

13:00 - 14:00

Het Dudok Kwartet houdt openbare repetities.

Het Dudok Kwartet is een van onze Artists in Residence. Onze Artists in Residence bestaan uit verschillende creatievelingen die wij de ruimte geven om zich verder te ontwikkelen.

Het Dudok Kwartet komt vaak bij VondelCS over de vloer om te repeteren. Af en toe organiseren zij een openbare repetitie, waar jij als klassiekemuziekliefhebber gratis bij kunt zijn!

Het Dudok Kwartet

Openbare repetitie Het Dudok Kwartet

De leden van het Dudok Kwartet studeerde in juni 2013 met de hoogste onderscheidingen af aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie. Door hun succes op internationale strijkkwartet-concoursen en hun originele programmering wordt het kwartet erkend als een van de meest veelbelovende jonge strijkkwartetten van Europa.

De leden van het strijkkwartet leerden elkaar kennen in het Ricciotti Ensemble. In 2009, kort na de oprichting, begon het kwartet aan een tweejarige post graduate opleiding bij het Alban Berg Quartett aan de Hochschule für Musik in Keulen. Hierna studeerden zij nog twee jaar aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie bij Marc Dan.

Repetities en optredens

Alle liefhebbers van strijkkwartet kunnen de repetities van 13:00 tot 14:00 bijwonen en genieten van de muziek. Daarnaast kun je de artiesten ook beter leren kennen, er is namelijk ook tijd voor een praatje met de talenten.