NPO 3LAB

29 juli 2018

13:00 - 17:00

De plek voor talentvolle makers die hun ideeën in de praktijk willen brengen!

3LAB is de plek voor talentvolle makers die hun ideeën in de praktijk willen brengen. Voorheen bekend van televisie (Streetlab, Rundfunk), nu vooral online.

Op dit event komen makers samen om inspiratie op te doen, elkaar te ontmoeten, en plannen te realiseren.

Op het programma staan (internationale) sprekers, viewings van nieuwe producties waarbij je in gesprek kunt met de makers, en uiteraard is er een borrel om flink op te scheppen over je plannen en ambities. Daarnaast is er de uitslag van de serie contest, waar de winnende producenten hun dramaserie presenteren

De host van het event  is niemand minder dan Cesar Majorana!
Hij won de prijs voor ‘Beste Instagrammer’ en maakte gebruik van dit podium om de ‘sekspraat voor clicks’ aan te pakken. Deze alleskunner schrijft, filosofeert, inspireert (jou toch ook wel?) en maakt tv.
Meer info over het programma volgt.

Programma

Louise Thornton is als Commissioning Executive van BBC The Social op zoek naar nieuwe manieren om een jong publiek te bereiken en gaat je daar alles over vertellen tijdens het event.

Maud Wiemeijer en Valerie Bisscheroux zijn de makers van ANNE+ en komen langs op het event. Kijk met ze mee naar exclusieve beelden van de serie en hoor alle ins en outs

En meer t.b.a.

PITCH JE PLAN

3LAB is op zoek naar een nieuwe online dramaserie! Voor jonge makers is voor vijf plannen een budget van 10.000 euro beschikbaar gesteld om een pilotaflevering te ontwikkelen. Deze pilots zullen online te zien zijn op npo3lab.nl. Uiteindelijk zal één van deze vijf pilots worden doorontwikkeld tot een volledige dramaserie voor NPO3 online. Voor de realisatie hiervan is een budget van maximaal 100.000 euro beschikbaar. We zijn nadrukkelijk op zoek naar nieuwe eigentijdse fictieverhalen gericht op de belevingswereld van 16 tot 24jarigen, hierbij zijn alle genres welkom om in te dienen.

Wat moet je doen?

Werk een pitchplan uit in een PDF en stuur het voor 12 juli 2018 in, gebruikmakend van onderstaand formulier. Beschrijf in je plan:
• Voorblad (Titel van het project)
• Omschrijving project (max. 2 pagina’s)
• Synopsis (max. 1 pagina)
• Begroting (van pilotaflevering)
• CV/Filmografie van regisseur, scenarist én producent: de indiener is verantwoordelijk voor oplevering van de pilot binnen de gestelde productietermijn (28 november 2018).

En wie wint er dan?

Zondag 29 juli ben je van harte welkom op het evenement “NPO 3LAB: Dag van de jonge maker” in VondelCS, Amsterdam. Tijdens deze dag vindt de bekendmaking plaats van de vijf geselecteerde plannen. Zorg dat je verzekerd bent van een gratis toegangsticket en meld je aan op: http://vondelcs.nl/agenda/npo-3lab/

Vragen?

Is het niet helemaal duidelijk. Wil je meer weten? Stuur een e-mail naar 3lab@npo.nl

 

Soldout