Masterclass Animatie en VFX

30 mei 2018

17:00 - 18:00

Leer binnen een uur alles over animaties en special effects!

Tijdens onze videomaand organiseren wij, in plaats van ons maandelijkse Vondel College, een serie workshops en een masterclass. Deze masterclass gaat over VFX en vindt plaats op 30 mei.

De masterclass wordt gegeven door Floris Meertens en producent Thijme Grol. Zij gaan het hebben over hun korte animatie eindexamenfilm The Library of Things. Ze geven een kijkje achter de schermen en vertellen hoe zij deze film van begin tot eind hebben gemaakt. Denk hierbij aan verschillende fases zoals storyboarden, maar ook dingen als 3D modellen maken, animeren en meer!

Over Thijme en Floris

Thijme Grol is de eerste productiestudent van de Nederlandse Filmacademie die afstudeert als VFX producent. Vanaf het tweede jaar profileert hij zich op het gebied van animatie, visual effects en virtual reality. In zijn derde jaar produceerde hij de vierdejaars VFX eindexamenfilm, Phoenix 38. In de zomer van 2017 liep hij stage bij Framestore in Londen, een van de grootste visual effects studios van de wereld, waar hij werkte aan Paddington 2Thor Ragnaroken Christopher Robin.

Hij studeerde af met de 3D animatiefilm The Library of Things, de stopmotion animatiefilm Swimming to the Moonen de absurdistische komedie Pure Lucht. Naast zijn eindexamenfilms coördineerde hij de VFX van andere eindexamenfilms. 

Floris Meertens volgde voor de Filmacademie een bachelor Concept and Product Development met een minor in Game Design. Hier kwam hij in aanraking met het ontwikkelen van digitale concepten en de visualisatie daarvan. Op de Filmacademie specialiseerde hij zich verder in het bedenken en visualiseren van concepten voor film. Hij liep stage bij Filmmore waar hij als character artist werkte aan Hex (2018, Rudolf Buitendach) en als 3D artist voor Domino (2018, Brian De Palma). Op dit moment studeert Floris af als character artist en production lead aan de film The Library of Things en visual effects artist aan Swimming to the Moon.
Let op: Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar!

Kaarten

Studenten: € 10,-
Voorverkoop: € 15,-
Deurverkoop: € 20,-

Bijwonen