InAir Amsterdam

2 mei 2018

14:00 - 21:00

VondelCS wordt omgetoverd in een dronepaleis. 

Op 2 mei 2018 vindt de eerste editie plaats van het Internationale Drone Filmfestival InAir Amsterdam bij VondelCS.

AVROTROS haakt in op de populariteit van drones in de film- en televisiewereld. De omroep organiseert een filmfestival en een wedstrijd voor drone-video’s. Als Media & Cultuur LAB van AVROTROS past dit festival natuurlijk perfect bij VondelCS.  Voor het International Drone Festival InAir.Amsterdam is een internationale onlinecompetitie gestart voor video’s die met een op afstand bestuurd toestel zijn gemaakt.

Deelnemers kunnen korte films inzenden in de categorieën nieuws en documentaires, sporten, architectuur, landschap en fictie. Iedereen uit Nederland en de rest van de wereld kan zijn werk inzenden. Een jury, onder anderen bestaande uit regisseur Tim Oliehoek, directeur van de Nederlandse Filmacademie Bart Römer en presentator van het NOS Journaal Simone Weimans, kiest uit alle inzendingen per categorie een winnaar.

De competitie is al geopend, makers kunnen tot 18 april hun werk insturen via inair.amsterdam en vergeet ook niet om filmtalenten en dronefanaten te tippen over het festival!

Naast de uitreiking van de drone-film awards, is er van 14:00 – 17:00 u ook van alles te beleven tijdens het gratis festival. Mediamakers kunnen geïnspireerd worden met ervaringsverhalen van dronefilmmakers en er worden workshops gegeven over hoe je zelf goede dronefilms kan maken.

InAir.Amsterdam viert de kunst van lucht cinematografie door de beste dronefilmmakers wereldwijd uit te dagen hun beste werk in te zenden.

Bijwonen