Femme Fatale Cabaret

2 februari 2018

20:00 - 01:00

Onweerstaanbare vrouwen, mysterieuze, verleidelijke vamps, vastberaden rebellen, amazones van deze tijd…

Xarah von den Vielenregen (Boudoir Noir) presenteert Femme Fatale Cabaret: wordt verleid door een aura van charme en mysterie, een stijl en schoonheid ongebonden aan tijd. Trek jouw ‘little black dress’ uit de kast en neem deel aan dit feest van verleiding!

De femme fatale heeft van oorsprong een invloedrijke rol in de literatuur, film en kunst. Haar aanwezigheid is zo oud als de mensheid zelf. De femme fatale als symbool van verleidster loopt als een gouden draad door diverse literaire werken (Die Loreley van Heinrich Heine, Oscar Wilde’s Salomé) en is een onmisbaar personage in de filmgeschiedenis. Actrices uit de jaren ’20 als Theda Bara, Gloria Swanson en Marlene Dietrich braken met het stereotype van de eendimensionale behoeftige vrouw door rollen van meer ontwikkelde vrouwen op zich te nemen. Tijdens de bloei van de klassieke film noir vanaf de jaren ’40, bereikte de belichaming van de femme fatale haar hoogtepunt. Op het witte doek maakte zij furore met haar manipulatieve, koelbloedige houding en haar seksuele onafhankelijkheid. Nooit eerder was er in Hollywood zo’n uitgesproken rol voor vrouwen weggelegd.

Dresscode: Black & White Vintage Chic. Film noir, black tie, little black dress, glamour, burlesque, pinup, diva, …you…

Kaarten

Voor de prijs van 22,50 euro bemachtig jij je kaartje in de pre-sale voor deze spectaculaire avond. Aan de deur zijn kaarten 30 euro.

Deuren open: 20:00u

Show begint: 21:00u

Check hier de Femme Fatale Cabaret site en attend hier op Facebook.

Bijwonen