College Club – Voorbij de Grenzen van de Mens II

19 april 2018

20:00 - 21:45

Het brein mag een avond uit!

College-Club organiseert inspirerende avondcolleges voor hoogopgeleide young professionals gericht op het vergroten van de algemene kennis.

De mens bevindt zich op een keerpunt in haar bestaan en moet ingrijpende beslissingen nemen over haar toekomst. Hoe nemen we nu het heft in eigen handen voordat de 21e eeuw ons voorbij streeft?

Met de sequel “The Inconvenient Truth II” heeft Al Gore opnieuw de klimaatverandering stevig op de wereldagenda gezet. In 2017 was er ook een recordhoogte van verzekeringsclaims vanwege natuurrampen. Toen het Caribische eiland Sint Maarten werd verpest door de orkaan Irma, kondigde Donald Trump aan het in 2015 gepresenteerde klimaatakkoord van Parijs te verlaten. Wat is de kans dat het internationaal geaccepteerde maximale temperatuurstijging van 2 graden wordt gehaald onder deze omstandigheden? Moet er geïnvesteerd worden in radicale oplossingen zoals geo-engineering? Wat zijn de bijbehorende risico’s? Welke andere technologieën en ideeën kunnen helpen om de huidige politieke impasse te overwinnen?

Op 19 april vind College 2: Shaping the Climate plaats. Het wordt gegeven door Prof. dr. Philipp Pattberg.

LET OP: Dit college is in het Engels!

Bijwonen